Lato w pełni!

Dla laboratoriów analizujących żywność oznacza to mnóstwo pracy, ale nie tylko dla nich.

Warto pomyśleć jak usprawnić tę pracę.

Zacznijmy od początku – od homogenizacji.

Powszechnie wiadomo, że jednorodność próbki wpływa na wszystkie kolejne etapy przygotowania jej do analizy.

Dlatego warto powiedzieć kilka słów o młynie nożowym od firmy Eberbach – idealnym do wielu rodzajów matryc, takich jak: pasze, żywność, kości, skóry, tworzywa sztuczne, produkty farmaceutyczne, guma, drewno i wiele, wiele innych. Można zaryzykować stwierdzenie, że ten młyn może poradzić sobie z wszystkimi próbkami, które są najczęściej mielone w laboratoriach – nie tylko tych badających żywność.

Eberbach Cutting Mill pracuje w zakresie obrotów 0-2400 rpm, co jest zupełnie wystarczające do trudnych i wymagających matryc.

Nasze doświadczenia zebrane w laboratorium potwierdzają, że sekretem wydajnej homogenizacji nie jest ilość obrotów!

Eberbach Cutting Mill przy 1500 rpm pozwala na uzyskanie takiego samego uziarnienia próbki, jak inne młynki, które wymagają dla takiego samego efektu aż 6000 rpm! Nie od dziś wiadomo, że szybko pracujące noże powodują wydzielanie ciepła, które wielu przypadkach nie służy jakości próbki.

Młynek w zestawie zawiera zbiornik na próbkę ze stali nierdzewnej z pokrywą, drewniany tłok, obrotową głowicę tnącą, zestaw ostrzy, trzy sita ze stali nierdzewnej, adapter na słoik, słoik do zbierania zmielonej próbki i szczotkę do czyszczenia.

Dostępne są również w tej serii modele młynków o innych parametrach.

Istnieje też możliwość zaprojektowania parametrów urządzenia pod konkretne zastosowania i potrzeby Użytkownika.

Pokaż nam Twój problem, a my znajdziemy rozwiązanie.

 

 

Zapraszamy do obejrzenia krótkiego filmu zrealizowanego w naszym laboratorium