BEZŁAŹNIOWY SYSTEM BADANIA CZASU ROZPADU

Distek sensIR 3200 łączy w sobie dwie nowoczesne technologie – ogrzewanie bez łaźni wodnej i bliską podczerwień (NIR), tworząc najbardziej innowacyjne urządzenie do badania czasu rozpadu postaci produktów farmaceutycznych. Ogrzewanie naczyń testujących przez system wysokowydajnych płaszczy grzejnych redukuje czas nagrzewania systemu oraz eliminuje niedogodności związane z konwencjonalną łaźnią wodną.

Wychodząc naprzeciw potrzebom usprawnienia pracy sensIR 3200 wyposażony jest w dwa, cztery lub sześć stanowisk do przeprowadzania badania czasu rozpadu.

OGRZEWANIE PŁASZCZAMI GRZEJNYMI
Opracowane i opatentowane przez firmę Distek płaszcze grzejne ogrzewają ciecz w naczyniu, w którym następuje rozpad produktu farmaceutycznego od temperatury otoczenia do 37°C w mniej niż 8 minut. Zwiększa to liczbę badań, które mogą być przeprowadzone w ciągu jednego dnia. Zmniejszają zużycie energii elektrycznej. Wyeliminowanie łaźni wodnej, to oszczędność wody i czasu przeznaczanego na jej czyszczenie.

AUTOMATYCZNE ZAKOŃCZENIE TESTU
Unikatowe czujniki bliskiej podczerwieni automatycznie rejestrują czas całkowitego rozpadu produktu farmaceutycznego. Czujniki działają bez konieczności stosowania dysków obciążających, chyba, że wymaga tego formulacja badanego produktu farmaceutycznego.

JEDNOCZESNE PROWADZENIE KILKU TESTÓW
Możliwość równoległego prowadzenia badania czasu rozpadu według trzech niezależnych metod. Rozwiązanie to pozwala na równoległe badanie do trzech różnych produktów lub/oraz przyspiesza proces opracowywania nowych formulacji i metod badawczych. To kolejny krok do usprawnienia pracy w laboratorium i podniesienia jego ekonomiki.

ZAAWANSOWANY PANEL STEROWANIA
Zaawansowany, a za razem intuicyjny panel sterowania pozwala na: zapisywanie do 100 raportów badań, równoległe przeprowadzanie do trzech niezależnych badań, chroniony hasłem dostęp dla 50 użytkowników, możliwość ustawienia przypomnienia o ponownej kwalifikacji urządzenia i wiele innych.

ZINTEGROWANE CZUJNIKI TEMPERATURY
Umożliwiają monitorowanie i dokumentowanie temperatury naczyń eliminując potrzebę ręcznego sprawdzania temperatury cieczy przed wprowadzeniem produktu.

ERGONOMICZNA BUDOWA
Kształt urządzenia pozwala na umieszczenie 6 stanowisk do badania czasu rozpadu produktów bez zajmowania dużej przestrzeni na stole.