Aktualności

Zobacz co robią Twoje komórki III

Zobacz co robią Twoje komórki III W pełni automatyczny, cyfrowy mikroskop fluorescencyjny do analiz HCA/HCI Celena X Obrazowanie w trybie fluorescencji (do 4 kanałów), w świetle przechodzącym i w kontraście fazowym, kamera monochromatyczna i...

czytaj dalej

SPEKTROMETRIA

Szanowni Państwo, Jak co roku, serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w spotkaniu użytkowników spektrometrów mas firmy SCIEX. Tradycyjnie będą prezentacje, coś dla ciała i ducha. Szczegółowy plan spotkania prześlemy w najbliższych dniach, ale już dziś...

czytaj dalej

Tropikalne temperatury

Środek wakacji, tropikalne temperatury. Również w laboratorium wysokie temperatury utrudniają pracę, zwłaszcza jeśli mamy do czynienia z rozpuszczalnikami organicznymi, których parowanie jest większe im jest cieplej. W tej sytuacji warto pomyśleć o...

czytaj dalej

Zobacz co kryje mózg Twojej myszy – Cz.2

Zobacz co kryje mózg Twojej myszy – Cz.2 Jednym z ważnych problemów we fluorescencyjnym obrazowaniu konfokalnym jest obecność lipidów w analizowanych próbkach. Lipidy zwiększają autofluorescencję próbek oraz pochłaniają światło emitowane przez...

czytaj dalej

Mikro kolumny NuTip

Mikro kolumny NuTip znajdują coraz szersze uznanie w rosnącej ilości laboratoriów spełniając wymogi stawiane przez współczesne metody analiz instrumentalnych. Współczesne badania naukowe wymuszają uzyskiwanie co raz większej ilości jak najbardziej...

czytaj dalej

Filtracja nigdy nie była tak szybka i prosta

Filtracja nigdy nie była tak szybka i prosta Miniaturyzacja i automatyzacja przygotowania próbki stała się faktem, równoległość prowadzenia procesów koniecznością. Do niedawna wyzwaniem była filtracja 24, 48 czy też 96 próbek. Teraz poprzez zastosowanie...

czytaj dalej

BEZŁAŹNIOWY SYSTEM BADANIA CZASU ROZPADU

BEZŁAŹNIOWY SYSTEM BADANIA CZASU ROZPADU Distek sensIR 3200 łączy w sobie dwie nowoczesne technologie - ogrzewanie bez łaźni wodnej i bliską podczerwień (NIR), tworząc najbardziej innowacyjne urządzenie do badania czasu rozpadu postaci produktów...

czytaj dalej